Brandhout snel thuisbezorgd in pallet

Brandhout

Brandhout is de core business van Lignaco. Al jarenlang produceren wij met eigen productielocaties brandhout van zeer goede kwaliteit. Dit ziet u direct terug aan het hout wat bij u thuis wordt geleverd. U kunt gemakkelijk met ons communiceren door te bellen, mailen of te WhatsAppen. We bieden diverse soorten brandhout aan zoals eikenhout, essenhout, berkenhout of beukenhout. U kan het brandhout makkelijk en veilig betalen via iDeal, Mastercard,  Visa card of op rekening via Billink. Wij bezorgen het hout daarna op elke werkdag naar keuze snel en goed bij u thuis, dat is gratis bij een bestelling van elke pallet brandhout. Kortom, Lignaco is de beste partner voor uw brandhout! 


Vergelijken brandhout

Er zijn natuurlijk vele soorten brandhout op de markt. Daarom is het belangrijk te weten welke eigenschappen de verschillende soorten hout bevatten. Het is verstandig om op eigenschappen te letten als droogheid van het hout, gestapeld of gestort brandhout, formaat van het brandhout, levering van het brandhout en afmeting van de pallets. Deze factoren beïnvloeden de kwaliteit van het hout aanzienlijk. Het hout dient goed gedroogd te zijn, en minder dan 20% vocht te bevatten. Daarnaast bevat gestapeld brandhout ongeveer twee keer zoveel brandhout als los gestort hout. Het formaat van de blokken dient bij voorkeur niet dikker dan 15 centimeter (vuistdik) te zijn met een lengte tot maximaal 50 centimeter. Bij moderne kachels en haarden is een bloklengte van 25 tot 30 cm ideaal. Let erop dat de pallets dezelfde afmetingen bevatten. Lignaco bezorgd uitsluitend brandhout van gelijke lengte in de pallets, gemakkelijk en goed. 

Veilig stoken

We willen u graag een paar tips meegeven voor het veilig stoken van brandhout. Het stoken van brandhout geeft een fijne warmte in de ruimte. Het geeft uw woonkamer een huiselijke sfeer. Echter is het wel belangrijk juist te stoken om het veilig te houden. Zorg er allereerst voor dat uw brandhout goed opgeslagen wordt, zodat het niet te vochtig is. Daarnaast is het belangrijk het brandhout aan te steken van bovenaf. Dit kun je doen door gebruik te maken van aanmaakhout en aanmaakblokjes. Steek de haard niet van onderaf aan met kranten, spiritus of brandgel. Bovendien is het verstandig in uw haard en rookkanaal regelmatig, 1 keer per jaar, te laten controleren door een erkende installateur. En gebruik uitsluitend goed droog brandhout, daarmee voorkomt u overlast, krijgt u de meeste behaaglijke warmte en voorkomt u een schoorsteenbrand.

Brandhout: kies voor Lignaco!

Voor al uw brandhout kiest u voor Lignaco. Wij zijn gevestigd in Leuven en Nijmegen. Bovendien kunnen wij al uw brandhout snel en goed bij u thuisbezorgen. Onze openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 21:00 uur. Voor telefonisch contact kunt u bellen naar: 31 (0)623 18 96 96 of mailen via: info@lignaco.com.


Brandhout keuzehulp

Wilt u weten welk brandhout het meest geschikt is voor uw kachel of haard? Kom erachter via een aantal eenvoudige stappen. 


Haardhout keuzehulp Inbouwhaard keuzehulp Openhaard keuzehulp Speksteenkachel keuzehulpverzending in de benelux

Snelle levering, elke werkdag naar keuze

Het hele jaar droog haardhout

U komt geen seizoen zonder te staan

Veilig bestellen en betalen

Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd