Brandhout kopen | Voordelig | Gratis levering | Elke werkdag naar keuze bezorgen

Wat kost een kuub brandhout bij u?, één van de vragen die onze klantendienst dagelijks krijgt. Om deze vraag goed te beantwoorden en de bekende appel met appels te vergelijken moeten we eerst een aantal zaken helder zien te krijgen, zoals;

  • gestort of gestapelde kuub? 
  • gedroogd of zelf drogen?
  • afhalen of bezorgen?
  • welke houtsoort?


Brandhout prijzen, hoe kan ik het beste brandhout kopen?

Lignaco.com heeft een zeer uitgebreid assortiment brandhout. Zo kunt u de soort brandhout kopen die u wenst in de hoeveelheid die u nodig heeft voor de juiste prijs. Lignaco.com heeft het gehele jaar droog brandhout op voorraad, het is dus niet noodzakelijk om voor een jaar vooruit brandhout te kopen. Onderstaand vindt u alvast onze hardlopers, in het menu links vindt u de categorieën met al onze producten.  

 

Brandhout kopen per kuub

Om te beginnen wordt brandhout geleverd in losgestorte of gestapelde kuubs. (een kuub is een kubieke meter en is een ruimte van 1 x 1 x 1 meter).  Het verschil zit erin hoe je de kuub vol maakt, gooi je het hout los in een bak of stapel je het er netjes en compact in. Dit maakt een kleine factor 2 verschil. Dus 1 m3 brandhout gestapeld is ongeveer 2 x meer brandhout dan 1 m3 brandhout losgestort. Anders gezegd, 2 losgestorte m3 brandhout is hetzelfde als 1 m3 gestapeld brandhout. Benieuwd wat een 'stere hout' is? Kijk dan op de 'stere' pagina. 


Droog brandhout kopen of zelf brandhout drogen ?

Om optimaal profijt te hebben van brandhout en het milieu niet te belasten is het van belang om uitsluitend droog brandhout te stoken. Nat brandhout geeft niet alleen veel overlast, het is schadelijk voor u en uw omgeving en geeft een bijzonder laag rendement. Wist u dat de energiewaarde (hoeveel warmte levert 1 kg. brandhout) significant afneemt als het vochtpercentage toeneemt ?  Zo leveren de meeste loofhoutsoorten zoals essenhout, eikenhout, berkenhout en beukenhout bij 15 % vocht ca. 4.2 kWh per kg. hout.  Neem je vers hout (50 % vocht) dan is de energiewaarde gereduceerd tot 2 kWh per kg. hout.  Kijken we puur naar rendement dan heb je van nat hout 2 x de hoeveelheid nodig om dezelfde warmteopbrengst te krijgen. Anders gezegd, de waarde van droog hout is het dubbele van vers hout. 

 

Brandhout kopen inclusief bezorgen of afhalen?

Wilt u brandhout bestellen? Door de komst van brandhout gestapeld in paletten is het makkelijker geworden om brandhout efficient en veilig te vervoeren. De kosten voor het vervoeren van een relatief grote hoeveelheid brandhout zijn daarmee ten opzichte van “eigen vervoer” zeer concurrerend.  Paletten met brandhout van 1000 kg. laten zich alleen veilig vervoeren met een vrachtwagen. Waar het op aankomt is “de laatste 100 meter”.  Een goed afstemming over het levertijdstip, mogelijkheden maar ook onmogelijkheden voor het plaatsen zijn standaard bij Lignaco.com

 

Brandhout kopen, welke houtsoort kan ik het best gebruiken?

Heb je een grotere kachel of haard en stook je minimaal 3 blokken tegelijk dan denken veel mensen dat eikenhout het allerbeste brandhout is. Vaak is dat echter niet zo, beukenhout en essenhout zijn zonder uitzondering in fantastische kwaliteit ovengedroogd leverbaar. Voor een kleinere kachel of haard en maximaal 3 blokken tegelijk stoken adviseren we (ovengedroogd) berkenhout te gebruiken.  Dit brandt makkelijker dan essenhout en geeft bovendien een levendig vlammenspel.  Berkenhout zal nooit spatten, een groot voordeel als u een openhaard stookt.

 


verzending in de benelux

Snelle levering, elke werkdag naar keuze

Het hele jaar droog haardhout

U komt geen seizoen zonder te staan

Veilig bestellen en betalen